Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Uitponden betekenis

Het komt steeds vaker voor dat verhuurders (zowel woningcorporaties als particuliere verhuurders) kiezen voor het uitponden van oude woningen en huurwoningen.

Wat is uitponden? Uitponden betekent letterlijk leegstaande huurwoningen verkopen. Dus als iemand vertrekt, kan de verhuurder of woningcorporatie zijn woning verkopen. Denk hierbij aan de vertrekkende huurder of een nieuwe koper.

Waarom uitponden?

Uitponden wordt vooral gedaan met oude huizen die al lang verhuurd zijn. Meestal gebeurt dit bij huizen die vóór 1920 zijn gebouwd en waarvan de verhuurder nu graag af wilt. Soms kan het bedrijf het onderhoud van zoveel eigendommen gewoon niet bijhouden en door er een te verkopen, kunnen ze zich concentreren op hun andere commerciële investeringen.

Het uitponden van woningen kan verschillende redenen hebben. Een woningcorporatie kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het bezit van huurwoningen te verminderen. Of misschien wil de corporatie meer inkomsten genereren voor een nieuw project door de huurwoningen te verkopen.

Uitponden vastgoed

Uitponden gebeurt ook veel bij de aankoop van een vastgoedportefeuille door een vastgoedhandelaar. De panden worden dan één voor één uitgepond omdat het onroerend goed apart meer geld kan opleveren. De handelaar koopt een complete portefeuille, ontleedt deze en pond elk object afzonderlijk uit.

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan