Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Afbetaald huis erven

Overlijdt bijvoorbeeld uw vader of uw moeder? In dat geval erft u, conform de wet, het huis waar uw vader of moeder in leefde. Dit betekent dat u de eigenaar van een woning wordt, maar dit betekent ook dat u erfbelasting moet betalen. Dit bedrag moet u betalen omdat u een huis erft. Zeker als het huis volledig afbetaald is, gaat het hierbij om een behoorlijk bedrag. Grote kans dat u een dergelijk bedrag aan erfbelasting niet kan betalen op korte termijn. In dat geval is het verstandig om de woning snel aan een specialist te verkopen. Daarvoor bent u bij DamBorg aan het juiste adres.

Geërfd huis verkopen

Heeft u recent een huis geërfd? Of gaat u dit huis op korte termijn erven? In beide gevallen krijgt u met meerdere uitdagingen te maken. Eén van de uitdagingen is de eerder genoemde erfbelasting. Deze belasting loopt behoorlijk hoog op, zéker als het om een groter/duurder huis gaat.

Daarnaast krijgt u met de nodige vaste kosten te maken. Zelfs als de hypotheek volledig afbetaald is, betaalt u voor de geërfde woning allerlei vaste kosten. Denk hierbij aan waterschapsbelasting, opstalverzekering, inboedelverzekering, VVE kosten (mogelijk), onderhoudskosten en OZB. Dergelijke kosten lopen maandelijks, onopgemerkt, behoorlijk hoog op.

Het is om deze twee redenen aan te raden om het geërfde huis zo snel mogelijk te verkopen. Hiermee geniet u op korte termijn van twee belangrijke voordelen:

 • U hoeft niet de vaste lasten te betalen. Dit is bijzonder zonde, aangezien er op dat moment niemand meer in het huis woont. Door het geërfde huis zo snel mogelijk te verkopen, bespaart u dus een hoop geld.
 • U kunt de erfbelasting snel betalen. Dat u een huis erft, weet de Belastingdienst ook. De Belastingdienst int dan ook erfbelasting bij u, maar met een snelle verkoop van de woning is dit geen enkel probleem. Met het bedrag dat u voor de woning ontvangt, kunt u de erfbelasting makkelijk betalen.

Zijn er meerdere erfgenamen? Dan komt de woning op meerdere namen terecht, waardoor meerdere personen erfbelasting moeten betalen. Hierbij ontstaat ook de kans dat er onenigheid ontstaat tussen meerdere erfgenamen. Om dit te voorkomen, is het ook interessant om de woning zo snel mogelijk te verkopen.

Hoe kunt u een geërfd huis zo snel mogelijk verkopen?

U kunt de geërfde woning binnen een mum van tijd aan DamBorg verkopen. Wij zijn de specialist op het gebied van vastgoed, van snelle deals en van marktconforme deals.

In principe kunt u er ook voor kiezen om de woning via een makelaar te verkopen. In dat geval ontvangt u ongetwijfeld een mooi bedrag voor de woning, maar u zit wel met twee uitdagingen. Het gaat hierbij om de twee hierboven besproken uitdagingen: de erfbelasting en de vaste lasten.

Stel dat de makelaar er een paar weken over doet om de woning te verkopen. In die periode moet u wel alvast de erfbelasting aan de Belastingdienst verkopen. Zeker als het om een flink bedrag gaat, is dit voor velen onmogelijk. Alleen al om deze reden is het aan te raden om de geërfde woning zo snel mogelijk te verkopen.

Vanuit DamBorg bieden wij u op dit gebied talloze voordelen:

 • Marktconform bod. Nadat u contact met ons opgenomen heeft, komen wij snel met een marktconform bod op de proppen. Dit bod is volledig in lijn met de markt en de waarde van de woning.
 • Veel zekerheid. Bij DamBorg brengen wij nooit een bod met voorbehouden of clausules uit. Dit brengt u voor heel veel duidelijkheid en zekerheid met zich mee. Bij de verkoop via een makelaar is dit anders; de koper waar u een akkoord mee heeft, kan door een voorbehoud alsnog van de koop afzien. Daardoor duurt het nog langer om de geërfde woning te verkopen.
 • Snelle afhandeling. Bovengenoemd voordeel zorgt ervoor dat u bij ons van een snelle afhandeling verzekerd bent. Wij brengen snel een bod uit en zorgen vervolgens snel voor het benodigde papierwerk.
 • Geen bijkomende kosten voor u. Bij de verkoop van een woning krijgt u altijd met bijkomende kosten te maken. Wij begrijpen echter als geen ander dat u in zo’n situatie niet op dergelijke kosten zit te wachten. Vanuit DamBorg nemen wij daarom graag alle bijkomende kosten op ons. Dit betekent dat u niks van doen heeft met bijvoorbeeld notaris- of makelaarskosten. Bij een verkoop via de makelaar zou dit wél het geval zijn.
 • Geen betalingsproblemen. Eén van de belangrijkste voordelen die wij te bieden hebben, is dat u niet bang hoeft te zijn voor betalingsproblemen. Dit komt door het marktconforme bod dat wij uitbrengen, maar ook door de snelle afhandeling. U heeft snel de beschikking over het verkoopbedrag van de woning, waardoor u snel de erfbelasting kunt betalen. U voorkomt hiermee betalingsproblemen of – mogelijk zelfs – financiële problemen.

Huis nog niet volledig afbetaald

Is de geërfde woning nog niet helemaal vrij van een hypotheek? In dat geval kunt u ook gebruik van onze diensten maken. Met het bedrag dat u van ons ontvangt, kunt u de hypotheek direct afbetalen. Vervolgens bent u ook nog in staat om de erfbelasting af te tikken. En u hoeft ondertussen niet bang te zijn voor oplopende vaste kosten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Hoe kunt u de geërfde woning aan DamBorg verkopen?

Wilt u graag de geërfde woning zo snel mogelijk verkopen? Daarvoor bent u bij DamBorg aan het juiste adres. Wij brengen snel een marktconform bod uit en regelen minstens net zo snel al het papierwerk. Binnen een paar dagen kunt u al afscheid nemen van de door u geërfde woning.

Als u hier interesse in heeft, kunt u het beste contact met ons opnemen. U kunt ons contactformulier invullen, maar u kunt ons ook bellen. Onze vastgoedspecialist hoort graag uw verhaal aan en maakt vervolgens graag met u een afspraak. Tijdens deze afspraak kunnen we nader met elkaar kennis maken en kan onze vastgoedspecialist de woning bekijken. Op basis hiervan is onze vastgoedspecialist in staat om een marktconform bod uit te brengen.

Vervolgens kan het heel snel gaan. Wij brengen snel een bod uit, waarmee u sowieso van de nodige voordelen verzekerd bent. Snel een geërfde woning verkopen doet u via DamBorg. Neem direct contact met ons op om dit proces in gang te zetten.

Waarom Damborg?

 • Géén makelaarskosten
 • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
 • Direct zekerheid en meteen uw geld
 • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
 • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan