Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Onroerend goed verkopen?

Vraag vrijblijvend een aanbod aan

Wat zijn onroerende goederen?

De term ‘vastgoed’ wordt vaak in één adem genoemd met de term ‘onroerend goed’. Toch bestaat er een wezenlijk verschil tussen beide begrippen. Onroerend goed is namelijk te definiëren als vastgoed alsmede de grond waarop dit is verenigd. ‘Onroerend’ verwijst daarbij op het niet verplaatsbare karakter van de objecten. ‘Goed’ naar de materiële staat van de zaken. Een woning, bedrijfspand, loods of fabriek inclusief de grond worden daarom onroerende goederen (of zaken) genoemd.

Wat zijn roerende goederen?

Naast onroerende goederen bestaan er ook roerende goederen. Dit betreffen goederen die niet met de grond zijn verenigd en daardoor zonder schade weggehaald of verplaatst kunnen worden. Inboedel zoals tafels, bureaus en computer zijn te karakteriseren als roerende goederen. Zaken zoals het sanitair, lichtknoppen en ramen niet. Deze zijn verankerd met het gebouw en vallen daarom binnen het onroerend goed. In sommige gevallen is het lastig om te definiëren of iets tot het roerend of onroerend behoort. Denk aan een parketvloer. Deze kan schadeloos verwijderd worden indien deze zwevend is gelegd. Dit is echter niet het geval wanneer lijm is gebruikt. Dakpannen liggen daarnaast meestal los op het dak maar behoren, dankzij hun noodzakelijke functie, toch tot het onroerend goed.

Beleggen in onroerend goed

Beleggingen in onroerend goed zijn over het algemeen relatief veilig. Waar de waarde van aandelen flink kan schommelen, is dit bij vastgoed niet het geval. Dit is te danken aan de stabiele waarde van panden in Nederland. Vastgoedbeleggingen zijn daarnaast goed bestand tegen inflatie aangezien ook de waarde van het pand en de huurprijzen stijgen. Bij het beleggen in onroerend goed is het wel van belang om dit te doen met een lange beleggingshorizon. Om rendement te behalen is geduld meestal noodzakelijk. Bij een goede vastgoedbelegging komt verder veel kijken. Zo is het belangrijk om een goed beeld te hebben van aanverwante zakelijke rechten. In het beheer liggen daarnaast veel uitdagingen, wat ook geldt voor de administratieve en fiscale kanten van het proces. U kunt ervoor kiezen om dit soort zaken zelf af te handelen of om dit uit te besteden.

Onroerend goed verkopen in Amsterdam of Rotterdam? Lees hier meer over Amsterdam of Rotterdam.

“DamBorg bood mij de beste prijs en voorwaarden. Tijdens de onderhandeling had ik steeds contact met Max Schmidt, een van de partners. Hij was heel helder en duidelijk en bood mij direct financiële zekerheid.”
Maartje uit Amsterdam

Vul hier uw gegevens in

privacybeleid

Onroerend goed verkopen?

Heeft u grond en gebouwen in de Randstad die u wenst te verkopen? Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres. Bij ons kunt u geheel vrijblijvend een bod aanvragen.

 

 

  • Géén makelaarskosten.
  • Géén notariskosten.
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop.
  • Direct zekerheid en meteen uw geld.
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken.