Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Onroerend goed in Amsterdam verkopen?

Vraag vrijblijvend een aanbod aan

Onroerend goed

Onroerend goed is te omschrijven als vastgoed inclusief de grond waarop dit gevestigd is. Dit kan van alles betreffen, van een grachtenpand tot een kantoorgebouw. Investeren in onroerende zaken kan de belegger belonen met een uitstekend rendement. Bij het investeren in vastgoed zijn echter wel legio zaken om rekening mee te houden. Denk hierbij aan de financiering en het beheer van het object. Als eigenaar van onroerend goed krijgt u daarnaast te maken met onroerende zaakbelasting (OZB). Deze belasting betaalt u aan de gemeente wanneer u op 1 januari eigenaar was van het stuk onroerend goed. De belasting betaalt u voor een compleet jaar. De OZB wordt niet verlaagd wanneer u het object gedurende het jaar verkoopt.

Onroerend goed kopen in Amsterdam

Door de krapte op de Amsterdamse woningmarkt is het vinden van geschikt onroerend goed er lastig. Vraag en aanbod liggen flink uit elkaar. De grote vraag drijft de prijs van vastgoed daarnaast flink op wat leidt tot hoge prijzen per vierkante meter. Instappen op de Amsterdamse vastgoedmarkt is daardoor moeilijk geworden. De hoge initiële investering maakt het behalen van een aantrekkelijk rendement daarnaast lastig. Gaat u er toch op zoek naar onroerend goed? Dan zijn er verschillende opties om dit te verschaffen. U kunt een bieding uitbrengen gedurende een veiling of kiezen om onroerend goed over te nemen van vastgoedbedrijven of particulieren. Onroerend goed verkrijgen via de gemeente is ook een optie. De gemeente Amsterdam bezit honderden panden in de stad. Een deel van dit gemeentelijk vastgoed wordt gebruikt om de doelstellingen van de gemeente te ondersteunen. Zo wordt het verhuurd aan organisaties die een plek in de stad nodig hebben. Denk aan scholen en culturele instellingen. Een ander deel wordt gebruikt voor commerciële doeleinden. Dit mag onder bepaalde voorwaarden verkocht worden aan de hoogste bieder.

“DamBorg bood mij de beste prijs en voorwaarden. Tijdens de onderhandeling had ik steeds contact met Max Schmidt, een van de partners. Hij was heel helder en duidelijk en bood mij direct financiële zekerheid.”
Maartje uit Amsterdam

Vul hier uw gegevens in

privacybeleid

Onroerend goed verkopen?

Heeft u grond en gebouwen in de Amsterdam die u wenst te verkopen? Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres. Bij ons kunt u geheel vrijblijvend een bod aanvragen.

 

 

  • Géén makelaarskosten.
  • Géén notariskosten.
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop.
  • Direct zekerheid en meteen uw geld.
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken.