Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Beleggingsobject verkopen?

Vraag vrijblijvend een aanbod aan

Een huis als beleggingsobject

Naast professionele beleggers, vastgoedbedrijven en pensioenfondsen bezitten ook steeds meer particulieren beleggingsobjecten. Deze toename is goed te verklaren. De spaarrente van tegenwoordig is namelijk verre van aantrekkelijk. Door velen wordt daarom gezocht naar een aantrekkelijker alternatief. Het kopen van een tweede huis, naast het bezitten van een eigen woning, kan dan een uitstekende keuze zijn. Beleggingspanden met goede verhuurmogelijkheden kunnen immers een prima rendement opleveren. De verhuurwaarde en het rendement van het pand zijn afhankelijk van verschillende zaken. Denk aan economische invloeden en de prestaties van het object.

Risico’s van beleggingsobjecten

Over het algemeen is onroerend goed zeer waardevast. Het geldt daardoor al geruime tijd als een solide investering. Investeren in vastgoed brengt minder gevaren met zich mee dan bijvoorbeeld het investeren in aandelen. Diverse risico’s, zoals brandschade, zijn daarnaast te verzekeren. Ondanks dit zijn er tal van factoren om rekening mee te houden. Denk aan uitdagingen op het gebied het beheer van het stuk vastgoed. Er dient daarnaast aandacht uit te gaan naar het voorkomen van leegstand. En indien het beleggingsobject niet reeds is verhuurd, het aantrekken van geschikte huurders. Het is verder noodzakelijk om een goed beeld te hebben van de staat van het object. Verborgen achterstallig onderhoud kan het uiteindelijke rendement namelijk fiks drukken.

‘Locatie, locatie, locatie’

Misschien wel de belangrijkste factor van een beleggingspand: de locatie. De waarde van vastgoed kan per stad (en zelfs per stadsdeel) erg verschillen. En niet zonder reden. Zo zijn de verhuurmogelijkheden van panden in grote steden als Amsterdam gunstig. Dit is echter in mindere mate het geval voor objecten die zich buiten de grote steden begeven. Onder andere omdat de vraag naar woonruimte in deze regio’s minder groot is onder studenten, expats en woningzoekenden.

Beleggingsobjecten verkopen in Amsterdam of Rotterdam? Lees hier meer over Amsterdam of Rotterdam.

“Wij verkopen regelmatig aan DamBorg.
 Hun sterke financiële positie en snelheid is
 voor ons doorslaggevend.”
Leonie, makelaar in Rotterdam

Vul hier uw gegevens in

privacybeleid

Beleggingsobject verkopen?

Overweegt u uw beleggingsobject te verkopen? Bij ons kunt u geheel vrijblijvend een bod aanvragen. Wij investeren hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

 

 

  • Géén makelaarskosten.
  • Géén notariskosten.
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop.
  • Direct zekerheid en meteen uw geld.
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken.