Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Voor vastgoedbeleggers lijkt de crisis nu echt voorbij

Voor steeds meer vastgoedbeleggers en ontwikkelaars is de ergste pijn van de coronacrisis achter de rug. Bijna de helft ziet de omzetten weer stijgen.

Dat blijkt uit de Vastgoedmonitor van Vastgoedmarkt en USP Marketing Consultancy.

Beleggers zien omzet stijgen

Van de ondervraagde vastgoedbeleggers zag 48 procent de omzet in de maand juni stijgen ten opzichte van een jaar geleden. Dat betekent dat veruit de meeste beleggers hun omzet zien stijgen of zien gelijk blijven. Slechts 9 procent van de beleggers zag een omzetdaling in juni.

Er is sprake van een stijgende trend. In mei steeg de omzet van 34 procent, en zag 25 procent de omzet nog dalen ten opzichte van vorig jaar. In april zag nog maar 21 procent van de beleggers de omzet stijgen en 26 procent de omzet dalen.

Ook ontwikkelaars doen goede zaken

Ook vastgoedontwikkelaars doen weer steeds beter zaken sinds het uitbreken van de coronacrisis. Bijna de helft van de ontwikkelaars zag in juni de omzet stijgen en slechts 9 procent noteerde een omzetdaling. Deze positieve trend lijkt zich bij de ontwikkelaars wel al te stabiliseren. Ook in mei en april noteerden ontwikkelaars vergelijkbare omzetstijgingen.

Overall kruipt de vastgoedsector in zijn geheel uit het dal. Zo’n 37 procent zag in juni de omzet stijgen tegenover 11 procent die nog een omzetdaling in de boeken noteerde. Dat is een lichte verbetering ten opzichte van de maand mei toen nog 14 procent een omzetdaling moest verwerken.

Meer opdrachten

De belangrijkste oorzaken voor omzetstijging in de gehele bouw- en vastgoedsector is met afstand het toenemen van het aantal opdrachten (63 procent). Ook ziet 35 procent steeds grotere projecten, daarnaast heeft 31 procent meer klanten dan voorheen.

Andere genoemde oorzaken voor het stijgen van de omzet zijn uitgestelde projecten die nu weer doorgaan (20 procent), meer capaciteit (11 procent) en efficiënter werken (11 procent). Aan de andere kant hebben bedrijven die nog met omzetdaling te kampen hebben juist nog last van een afname van projecten door de coronacrisis (64 procent) of een vertraging door materiaaltekorten (47 procent).

Toekomst positief

Ondanks de toename van het aantal besmettingen zien de meeste vastgoedbedrijven de toekomst zonnig in. De sector in zijn geheel verwacht een omzetstijging van 3,8 procent voor de maand juli.

Ook hier is de hemel strakblauw voor beleggers. Zij verwachten een omzetstijging van 6,5 procent. Ontwikkelaars zijn iets terughoudender met een omzetstijging van 2,9 procent. Vastgoedadviseurs verwachten niet dat hun omzet in juli verder zal stijgen (+0 procent).

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan