Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Voor het eerst in jaren een negatief vertrouwen in de woningmarkt

AMSTERDAM, 16 april 2019 – De Nederlandse consument heeft weinig vertrouwen in de huidige woningmarkt. Voor het eerst in 4,5 jaar is de Eigen Huis Marktindicator onder het neutrale punt gezakt, meldt de Vereniging Eigen Huis.

 

Vertrouwen daalt vooral in grote steden

Het consumentenvertrouwen is voornamelijk gedaald in grote steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Ook de Randstad staat er niet goed voor.

Vooral starters zien weinig kans meer in de woningmarkt. Men gaat steeds later het ouderlijk huis uit. Doorstromers wachten echter ook langer met verhuizen.

 

Men koopt minder snel een huis

Het gevolg van een laag consumentenvertrouwen in de woningmarkt is dat men het kopen van een huis uitstelt of afblaast. Het probleem zit voornamelijk in de enorm hoge huizenprijzen en het tekort aan aanbod. Men betaalt nu meer voor minder.

Het EHMI daalt sinds een piek eind 2016 al geleidelijk. Sinds 2018 is deze daling steeds sterker. In februari dit jaar werd voor het eerst in een lange tijd het neutrale punt weer bereikt.

 

Verkopers de dupe

Het negatieve vertrouwen heeft een grote impact voor mensen die hun huis proberen te verkopen. Dit is namelijk bijna niet te doen. Veel verkopers zien de winst door de gestegen waarde aan zich voorbijgaan. Een oplossing voor deze verkopers kan zijn om samen te werken met vastgoedbeleggers.

Auteur:

Demi Okhuijsen

Communicatie

 

Bronnen

NU.nl: VEH: Vertrouwen in woningmarkt voor het eerst in 4,5 jaar negatief. https://www.eigenhuis.nl/woningmarkt/eigen-huis-marktindicator

 

VEH: Eigen Huis Marktindicator.

https://www.nu.nl/geldzaken/5845605/veh-vertrouwen-in-woningmarkt-voor-het-eerst-in-45-jaar-negatief.html

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan