Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Vastgoedbeleggers zitten starters niet in de weg

AMSTERDAM, 12 juni 2019 – Vastgoedbeleggers krijgen vaak de schuld van het feit dat starters niet meer aan een huis kunnen komen in de grotere steden. Dit is echter een misvatting, blijkt uit onderzoek van het Kadaster.

Het onderzoek concludeert dat beleggers startende huizenkopers in de meeste studentensteden niet in de weg zitten. Dit komt voornamelijk doordat starters een ander soort huis kopen dan waar beleggers zich op focussen.

Starters gaan voor grotere woningen

Verhuurders investeren veelal in kleine appartementen van minder dan 80m2. Starters zijn veelal op zoek naar grotere woningen dan dat. In Maastricht, Enschede, Tilburg, Nijmegen en Eindhoven zijn starters geïnteresseerd in woningen vanaf 100m2.

Aannames zijn niet altijd correct

Naar aanleiding van de vele aandacht die er de laatste tijd is voor beleggers, heeft het Kadaster een brede studie gedaan naar de particuliere verhuurders. Men nam aan dat het opkopen en verhuren van woningen startende woningkopers in de weg zat bij het vinden van een geschikte woning. Dit is dus niet het geval. Daarnaast denkt men vaak dat steeds meer huurwoningen in grote steden worden opgekocht door beleggers. Het aantal woningen dat is opgekocht door particuliere beleggers is echter niet gestegen.

Auteur:
Demi Okhuijsen
Communicatie

Bron:
Financieel Dagblad (3 juni 2019)

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan