Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

De toekomst van vastgoed is digitaal

AMSTERDAM, 28 augustus 2018 – Huizenbezitters in Nederland zien toekomst in online vastgoedhandel. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedexpert DamBorg en onderzoeksbureau Panel Inzicht onder huizenbezitters in Nederland. De resultaten wijzen erop dat een toekomst met een sterk online karakter niet ondenkbaar is. Sterker nog: ondervraagden geven aan dat ze een internetmakelaar een goede toevoeging vinden aan de vastgoedhandel en ook virtual reality mag niet ontbreken.

De wereld verandert
Moest je twee decennia geleden nog telefonisch contact opnemen met een makelaarskantoor voor een afspraak, tegenwoordig vraag je een bezichtiging aan via Funda en bekijk je woningen op afstand. Uit het onderzoek van Panel Inzicht blijkt dat de huizenwebsite veel naamsbekendheid heeft; huizenbezitters weten de site ook regelmatig te vinden. Ruim een derde van de respondenten geeft aan meer dan eens per maand huizen te bekijken. Vergelijk het met shoppen of social media: huizen kijken op internet is een vorm van vermaak geworden.

 

Zonder makelaar

Het bekijken van woningwebsites lijkt ook te leiden tot zelfstandig handelen. Het merendeel van de ondervraagden geeft aan dergelijke websites relevant te vinden. Hoewel de meeste ondervraagden hun huidige woning hebben gekocht met behulp van een makelaar, blijkt uit het onderzoek dat ze een deel van de taken zelfstandig uitvoerden. Informatie werd vaak door huizenbezitters zelf verspreid en ook het organiseren van bezichtigingen werd zelf opgepakt.

Ondervraagden geven daarom aan dat zij een internetmakelaar, in de vorm van online ondersteuning op het gebied van huizen kopen, een goede toevoeging vinden aan de vastgoedhandel. Een voorbeeld van een bedrijf dat hierop inspeelt is vastgoedexpert DamBorg.
Dit is een van de bedrijven in Nederland die verkoop van woningen aanbieden zonder tussenkomst van een makelaar, en aan de hand van online formulieren die huizenbezitters zelf kunnen invullen. Hiermee laten dit soort bedrijven zien dat zaken zoals transacties of contact tussen makelaars en kopers in de toekomst eenvoudig online kunnen gebeuren.

De toekomst

Ook online bezichtiging is een ontwikkeling die in rap tempo terrein wint. Dit dankzij de komst van virtual reality. Aan de hand van een 360-graden en volledige driedimensionale beleving, ervaren kopers op afstand hoe een woning eruit, alsof ze er middenin staan. Hoewel nu nog slechts een klein groepje huizenbezitters een woning durft te kopen aan de hand van een VR-bezichtiging, zijn de meeste ondervraagden van mening dat deze groep in de toekomst veel groter zal zijn. Dergelijke onderzoeksresultaten wijzen op een bijzondere ontwikkeling in de huizenmarkt: een toekomst met huizenwebsites en met online ondersteuning van de makelaar.

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan