Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Starters niet de enigen met moeite op de woningmarkt

AMSTERDAM, 26 maart 2019 – Er wordt veel gesproken over hoe lastig starters het hebben op de woningmarkt. Waar minder vaak bij wordt stilgestaan, is dat het ook voor doorstromers steeds moeilijker wordt om aan een huis te komen.

 

Waardestijging huis is niet genoeg

Doorstromers beginnen de nadelen van de prijsstijgingen te voelen. Men verhuist steeds later naar een tweede of derde huis. In 2017 waren er in Nederland 170.000 doorstromers. In 2018 daalde dit aantal met 8% naar 158.000. De oorzaak voor velen is de stijging in huizenprijzen. Hoewel het eigen huis flink in waarde is gestegen, is het vaak niet genoeg om te kunnen verhuizen naar een ander (vaak groter) huis, omdat het aanbod net zo hard in waarde stijgt. Ook blijkt het moeilijker te worden om het startershuis waar men in woont, te verkopen. Dit komt deels doordat het voor starters op de markt lastig is om aan een hypotheek te komen.

 

Minder nieuwe hypothecaire leningen

In 2018 werden minder hypothecaire leningen afgesloten: 2,1% minder dan de jaren ervoor. Dit lijkt een klein verschil, maar er zijn vorig jaar veel leningen overgesloten. Hiermee profiteren mensen van een lagere maandlasten door een minder hoge rente. In 2018 zijn er 30% meer oversluitingen geteld dan in het jaar ervoor.

 

Licht aan het eind van de tunnel

In eerdere artikelen is al benoemd wat experts zeggen over de prijsontwikkeling. Men verwacht dat de sterke stijging langzamerhand aan het afvlakken is. In 1 op de vijf gemeenten is de gemiddelde huizenprijs zelfs al licht aan het dalen. Een goed moment om te verkopen.

 

 

Auteur:

Demi Okhuijsen

Communicatie

 

 

Bron:

https://fd.nl/economie-politiek/1294506/ook-doorstromers-hebben-het-moeilijk-op-de-woningmarkt

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan