Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Sinds lange tijd weer een prijsdaling op de Amsterdamse woningmarkt

AMSTERDAM, 9 mei 2019 – Afgelopen maart was Amsterdam de gemeente met de meeste woningverkopen. Het aantal verkopen nam er met 20% toe ten opzichte van februari. De prijzen stegen echter niet mee, de prijsontwikkeling was zelfs voor het eerst in lange tijd negatief.

Opvallende prijsontwikkelingen

Een prijsdaling op de Amsterdamse woningmarkt is al voor een lange tijd niet gezien. De gemiddelde verkoopprijs is met 0,16% gedaald, meld de Maandalert Woningmarkt van Ortec Finance. Daarnaast zijn de prijzen in Utrecht ook gedaald (-0,01%). Gemeentes die kampen met de grootste prijsdaling liggen voornamelijk in het noorden van Friesland, Groningen en Overijssel.

Prijsstijging houdt aan in andere gemeentes

Ook opvallend is dat de huizenprijzen in Drenthe het sterkst zijn gestegen. Deze ontwikkeling staat in contrast met Rotterdam (+0,85%) en Den Haag (+0,22%), waar in maart nog een aardige groei te zien was.

Verkopen voor het te laat is

Amsterdamse huizeneigenaren zullen naar verwachting sneller overwegen hun onroerend goed te verkopen, mocht de daling aanhouden. De Amsterdamse huizenmarkt staat al een tijdje op een piek.

Auteur:
Demi Okhuijsen
Communicatie

 

Bronnen
Vastgoed Journaal, 9 mei 2019. Opvallend: Woningprijzen Amsterdam dalen en die in Drenthe stijgen. https://vastgoedjournaal.nl/news/40371/opvallend-woningprijzen-amsterdam-dalen-en-die-in-drenthe-stijgen

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan