Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Regels van de gemeente staan in de weg van woningbouw

AMSTERDAM, 4 maart 2019 – Het opvullen van het tekort aan huurwoningen in Amsterdam lijkt voorlopig geen vaart te maken. De gemeente heeft strenge regels opgesteld voor ontwikkelaars, wat ervoor zorgt dat het bouwen van nieuwe projecten vaak niet mogelijk is of rendabel is.

Strenge regels

Hoewel er veel terrein is in Amsterdam dat geschikt is om omgebouwd te worden naar woongebied, gebeurt er nog niets. De strenge regels belemmeren de rentabiliteit van de bouwprojecten. De gemeente wil onder andere dat nieuwbouwprojecten bestaan uit 40% sociale huurwoningen, 40% middenklasse en 20% duurdere huur en koopwoningen. Daarnaast moeten huurwoningen minimaal 25 jaar lang in het middel-dure segment blijven. Huurstijging is hierdoor amper mogelijk.

Minder bouw

De intentie van de gemeente is goed, maar het werkt averechts op ontwikkelaars. Er moet langer onderhandeld worden met de gemeente en het is vaak financieel niet aantrekkelijk meer om nieuwe projecten te bouwen, omdat de steeds hogere kosten amper gedekt kunnen worden. Door de stop in nieuwbouwprojecten, blijven de gemiddelde huurprijzen alleen maar meer stijgen, wat het probleem niet veel goeds doet.

Niet alleen ontwikkelaars, maar ook vastgoedeigenaren hebben last van de huidige regels. Investeren gaat moeilijker dan voorheen. Steeds meer gemeentes in Nederland zijn bezig met het reguleren van de bouw. Hoewel dit gedaan wordt om te proberen meer woningen in de middenklasse ter beschikking te stellen, zijn de woningzoekers uiteindelijk de dupe door het averechtse effect. Ook maakt dit het verkopen van panden in plaats van vasthouden en verbouwen aantrekkelijker voor de eigenaren.

Auteur:
Demi Okhuijsen
CommunicatieBronnen
https://fd.nl/economie-politiek/1290514/bouw-van-huurwoningen-stokt-in-amsterdam#

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan