Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Nu ook voorwaarden voor betaalbare koopwoningen in Amsterdam

AMSTERDAM, 12 maart 2019 – Naast het tekort aan betaalbare huurwoningen, is er ook een groot tekort aan koopwoningen in de middeldure sector in onze hoofdstad. Door dit tekort worden de huidige koopwoningen alsmaar duurder, waardoor niet alleen huren maar ook kopen bijna onmogelijk is voor de gemiddelde Nederlander. Na de regelgeving voor middeldure huurwoningen, treft de gemeente nu ook maatregelen om koopwoningen weer betaalbaarder te maken.

Meer huizen, lagere koopprijs

Amsterdam kent steeds langere wachtlijsten. Ook vertrekken veel mensen de stad omdat ze geen geschikt huis kunnen vinden binnen hun budget. Er zijn dus meer huizen nodig, met name in de middeldure klasse. In het woningbouwplan van Gemeente Amsterdam staat dat er tot 2025 52.500 woningen moeten worden gebouwd in de stad, waarvan 20.465 zal bestaan uit koopwoningen.

Naast de hoeveelheid woningen, moet er ook worden gewerkt aan de gemiddelde koopprijs van de huizen. De nieuwe voorwaarden stellen dat een middelduur koophuis tussen € 175.000 en € 297.000 zal moeten kosten. Op dit moment is de gemiddelde koopwaarde € 475.000.

Huizen al jaren steeds duurder

Dat de huizenprijzen steeds harder stijgen, is geen nieuws meer. In het eerste kwartaal van 2018 stegen de prijzen met wel 12% ten opzichte van het jaar ervoor. De prijs per vierkante meter is de € 5000 al voorbij, wat een gigantisch bedrag is. Op populaire locaties is dit zelfs het dubbele. Daarnaast krimpt het aanbod aan huizen in Amsterdam al een tijd. Veel beleggers zeggen dat we momenteel wachten tot de bubbel barst.

Auteur:
Demi Okhuijsen
Communicatie

 

Bronnen:
file:///Users/acquisitiemax/Downloads/woningbouwplan_2018_2025_web.pdf
https://fd.nl/economie-politiek/1292558/amsterdam-wil-maximale-verkoopprijs-voor-nieuwe-koopwoning-in-middensegment#
https://www.parool.nl/amsterdam/huizenprijzen-in-amsterdam-bijna-12-procent-gestegen~a4591992/

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan