Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Naast woningen investeert Damborg nu ook in verduurzaming kantoren Rotterdam

Dit is een artikel van Vastgoedjournaal.nl

Met ruim 644 000 inwoners en de grootste haven van Europa is Rotterdam een bruisende stad met veel werkgelegenheid. Dagelijks reizen vele forenzen naar hun werk in een Rotterdams kantoor. De vraag naar woningen en kantoren is de laatste jaren dan ook sterk toegenomen. De Amsterdamse belegger DamBorg kijkt steeds meer naar de kansen in Rotterdam.

Aanknopingspunt

De havenstad trok al eerder de aandacht van de Amsterdamse vastgoedinvesteerder DamBorg. Toen het bedrijf in 2016 een woningportefeuille aankocht waarvan een deel uit Rotterdamse panden bestond, was dit een aanknopingspunt om verder te kijken naar de investeringsmogelijkheden binnen deze stad.

Het begon met een tweede vestiging van DamBorg aan de Rosestraat, gevolgd door steeds meer investeringen in Rotterdamse woningen, woningportefeuilles en kantoren. “Maar liefst 60% van het onroerend goed dat wij afgelopen jaar hebben aangekocht, bevindt zich in Rotterdam” zegt Marc van Elk, medeoprichter van DamBorg.

Leegstand kantoren neemt sterk af

Anno 2019 is het Central Business District van Rotterdam een energieke omgeving waar de vraag naar kantoorruimte toeneemt. In het centrum van Rotterdam is het aantal leegstaande kantoren van 23% naar 13,5% gekelderd in de afgelopen 5 jaar, zo blijkt uit een publicatie in het FD. Deze snelle afname in de kantorenleegstand heeft geleid tot een steeds krappere markt.

Parallel aan deze ontwikkeling heeft de Nederlandse overheid haar strenge energiedoelstellingen voor 2023 ingevoerd, wat betekent dat alle kantoorpanden groter dan 100 m3 verplicht moeten verduurzamen tot ten minste energielabel C. Veel kantoren in Rotterdam zijn verouderd, en deze zullen om aan de beoogde energie doelstellingen te voldoen, flink moeten worden aangepast. Dergelijke aanpassingen zullen in de meeste gevallen aanzienlijke investeringen vereisen.

Investeren in energiezuinige toekomst

“Bij DamBorg deinzen we hier niet voor terug. Wij zien het aankopen en verduurzamen van kantoorpanden niet alleen als een goede vastgoedinvestering, maar ook als een investering in een energiezuinige toekomst. Beleggen en verduurzaming kunnen zo hand in hand gaan, om in meerdere opzichten waarde toe te voegen”, aldus Van Elk.

 

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan