Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

ING: stijging huizenprijzen neemt af

AMSTERDAM, 19 maart 2019 – Volgens het ING Economisch Bureau neemt de mate waarin huizenprijzen stijgen, af. Naar voorspelling zullen er de komende jaren minder huizen verkocht worden en zullen de huizenprijzen minder snel stijgen dan momenteel.

Afnemende prijsstijging en minder verkochte huizen

De huizenprijzen lagen in december 2018 gemiddeld nog 8,4% hoger dan het jaar ervoor. Deze stijging zal naar verwachting van ING dit jaar bijna halveren naar 4,5% en uiteindelijk afvlakken naar 2,5% in 2020. Maar er wordt niet alleen in prijzen veranderingen plaatsvinden, ook het aantal verkochte huizen zal afnemen volgens ING. Dit jaar zullen er nog 210.000 huizen verkocht worden. Volgend jaar zal de verkoop zakken naar 195.000 huizen. Dit zal het gevolg zijn van de aanhoudende prijsstijging, welke de betaalbaarheid van huizen onder veel druk zet.

 

Wat zijn de oorzaken?

Er zijn volgens ING een aantal oorzaken leidend. Ten eerste is vergrijzing een spelende factor. Ouderen zijn vaak minder snel geneigd om te verhuizen. Daarnaast is het voor starters erg moeilijk geworden om aan een huis te komen, waardoor jongeren gemiddeld later op zichzelf gaan wonen. Ze kunnen het eigen vermogen dat met de aangescherpte regels bij een hypotheekverstrekking nodig is, vaak niet eerder bij elkaar sparen.

ING is niet de enige bank die de prijsstijging ziet afnemen in de toekomst: ABN Amro deed eerder dit jaar een soortgelijke voorspelling. Voor vastgoedeigenaren komt het ideale moment om te verkopen steeds dichterbij.

Auteur:
Demi Okhuijsen
Communicatie

 

Bronnen:
https://fd.nl/economie-politiek/1293321/ing-huizenprijzen-stijgen-minder-hardhttps://www.nu.nl/geldzaken/5792100/ing-prijsstijging-woningen-vlakt-af-aantal-verkopen-daalt-verder.html

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan