Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Heimstaden koopt voor €44 miljoen woningportefeuille van DamBorg

Dit is een artikel van Vastgoedjournaal.nl

Woningbelegger Heimstaden breidt zijn Nederlandse portefeuille uit met 142 woningen. De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder koopt de 95 woningen in Rotterdam en 47 woningen in Amsterdam van DamBorg. De acquisitie van ongeveer €44 miljoen is inmiddels afgerond.

Het gaat om 62 woningen in de gereguleerde en tachtig woningen in de liberale sector. De woningen zijn verdeeld over in totaal 21 complexen in volledig eigendom, waarvan vijftien in Rotterdam en zes in Amsterdam.

Robert-Jan Reeuwijk, investment manager bij Heimstaden Nederland, is blij met de overeenkomst met DamBorg. “Wij willen een vriendelijke woningverhuurder zijn voor iedereen. Deze acquisitie, met woningen in zowel de gereguleerde als de liberale sector, past dan ook perfect in onze strategie.”

Eigen beheer
Heimstaden betrad in 2018 de Nederlandse markt, en vergrootte zijn portefeuille hier sindsdien naar meer dan 10.000 woningen. De woningverhuurder is hier gekomen met een langetermijnvisie, en gaat het merendeel van die woningen in het komend jaar zelf beheren vanuit diverse regiokantoren. Dat geldt ook voor de 142 woningen die Heimstaden overneemt van DamBorg.

Eerste acquisitie voor inhouse-investmentteam
De overeenkomst met DamBorg is de eerste acquisitie die wordt afgerond door het inhouse-investmentteam van Heimstaden Nederland. Omdat Heimstaden de ambitie heeft om de huidige Nederlandse woningportefeuille uit te breiden, begon het in de herfst van 2019 met het samenstellen van een eigen investmentteam in Amsterdam.

DamBorg werd in het verkoopproces begeleid door DRS Makelaars.

Lees ook het artikel van het Financieel Dagblad voor meer informatie over deze acquisitie.

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan