Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Gaat u beleggen in vastgoed?

AMSTERDAM, 5 februari 2019 – Begin dit jaar zijn door de Europese Unie nieuwe beleggingsregels ingevoerd. Nog niet alle banken en brokers voldoen aan deze nieuwe regels. Ze moeten namelijk transparanter zijn tegenover particuliere beleggers over de kosten van het kopen en het in bezit zijn van beleggingen. Lees hier wat u allemaal moet weten voor u gaat beleggen in vastgoed.

Voor hen die van een uitdaging houden, is beleggen in vastgoed een mooie manier om extra inkomen te genereren. Doordat de investering wordt gestoken in een tastbaar product, een pand, is er sprake van een bepaalde zekerheid die men met aandelen mist. Wel moet er goed gekeken worden naar wat er allemaal bij komt kijken. Het investeren stopt namelijk niet bij het kopen van een pand.

Inkomsten genereren met vastgoed

Een investeerder kan op twee manieren inkomsten genereren met onroerend goed. De eerste is verhuren. Het verhuren van een pand (of delen van een pand) kan een fijne extra inkomstenbron zijn, zonder dat er veel inspanning voor nodig is. Hiervoor moet er wel gezorgd worden dat er altijd mensen zijn die het pand huren. Zonder huurders zijn er namelijk geen opbrengsten.

Naast huren kan er ook geld gewonnen worden door het pand te verkopen. Door te wachten op het juiste moment of door het pand op te knappen voor het te verkopen, kan men een flinke winst vangen. Mensen die een pand weer verkopen, hoeven hier verder niet meer naar om te kijken, zoals dit bij verhuren wel moet.

Beleggen in vastgoed kost geld

Tegenover de aantrekkelijke opbrengsten van beleggen in vastgoed, hangen natuurlijk ook kosten. Investeren in vastgoed brengt verschillende kosten met zich mee.

Investeringshypotheek
Niet iedereen heeft genoeg geld op de bank om een volledig pand van te kunnen kopen. Daarom sluiten veel beleggers een hypothecaire lening af waarmee zij het vastgoed aanschaffen. Houd er rekening mee dat veel banken een eigen inbreng van minimaal 20% tot 30% verwachten. Daarnaast moet zo’n lening uiteraard terugbetaald worden. Dit is een belangrijke maandelijkse kostenpost die vastgoedbeleggingen met zich meebrengt.

Verzekering van vastgoed
Het is belangrijk om verzekerd te zijn tegen ongewenste situaties zoals brand of overstromingen. De kosten van een verzekering worden vaak jaarlijks betaald en zijn sterk afhankelijk van de verzekeraar en hoeveel men wil verzekeren.

Vastgoed beheren
Als men ervoor kiest om het vastgoed te verhuren, is het beheer van groot belang. Het beheer is voor huurders een belangrijke factor die de kwaliteit van het huurcontract bepaald. Denk hierbij aan het opzetten van huurcontracten, het ontvangen van de huuropbrengsten en het oplossen van problemen die de huurder ondervindt. Vaak is dit een taak die vergeten wordt door de belegger.

Vastgoedbelasting
Bij elke inkomstenbron (indien zakelijk) komt belasting kijken, ook bij onroerend goed. Ook de huurinkomsten worden belast (bij zakelijke huurinkomsten).

Het rendement van Vastgoed

Er hangen veel voordelen aan het investeren in vastgoed, maar deze moeten goed afgewogen worden tegen de kosten die erbij komen kijken. Staar u dus niet blind op de hoge opbrengsten en maak vooraf een goede schatting van wat het rendement uiteindelijk zal zijn.

 

Auteur:
Demi Okhuijsen
Communicatie

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan