Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Effecten aangekondigde 8% overdrachtsbelasting voor beleggers

Afgelopen week presenteerde het kabinet de Miljoenennota met de financiële plannen voor 2021. Een van de aangekondigde maatregelen is de wijziging in overdrachtsbelasting. Al jaren is die 2%, ook voor residentieel vastgoed. Met ingang van 2021 vervalt de overdrachtsbelasting voor iedereen onder de 35 jaar.  Beleggers daarentegen krijgen te maken met een verhoging: zij gaan 8% overdrachtsbelasting betalen. De wet is officieel nog niet aangenomen, verwacht wordt dat dit wel gebeurd.

Om de stagnerende woningmarkt uit het slop te halen, het is 2011, verlaagt het kabinet de overdrachtsbelasting naar 2%. Jarenlang lag die op 6%. De verlaging zou een jaar duren, tot en met 30 juni 2012, maar is nooit teruggedraaid. Tot nu. Starters, maar ook huiseigenaren onder de 35 jaar die al een koophuis hebben, kunnen vanaf volgend jaar eenmalig van de nieuwe regeling gebruikmaken. Voorwaarde is dat ze zelf in de woning gaan wonen. Beleggers die een pand kopen gaan fors meer betalen. Voor hen geldt de overdrachtsbelasting beleggers van 8%. De verhoging geldt ook voor ouders die een huis kopen voor hun kinderen

Effecten 8% overdrachtsbelasting
Betekent dit dat er een run komt aan transacties op verhuurde woningen? DamBorg denkt van wel, en merkt dit nu al in haar aanbod. Sinds de maatregel is aangekondigd is het aanbod aan verhuurde panden met 16% gestegen. “Men verwacht dat deze verhuurde panden in 2021 minder op zullen brengen,” vertelt Marc van Elk. “Ook speelt de onzekerheid van een tweede coronagolf mee, en mogelijk omslaand sentiment.”

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan