Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Duurzaam wonen: is het de investering waard?

AMSTERDAM, 16 MEI 2019 – Duurzaam leven is al een paar jaar een ware trend. Veel Nederlanders maken bewustere keuzes, niet alleen over wat ze eten maar ook over hun woning. Dit laatste is steeds beter terug te zien in de Nederlandse woningen.

 

Wat maakt een woning ‘duurzaam’?

Als een woning duurzaam is gebouwd, betekend dat niet direct dat deze zo lang mogelijk aan woonbehoeften kan voldoen. Het gaat er vooral om dat de voetdruk die een woning achterlaat, zo minimaal mogelijk is. Een duurzame woning is gekenmerkt door een bouwwijze die goed is voor het milieu en voor de mens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verantwoord omgaan met energie, ruimte, water en grondstoffen.

Een aantal voor- en nadelen van een duurzame woning

Duurzaam wonen is een mooi concept, maar heeft zoals alles z’n voor- en nadelen. Het maatschappelijke voordeel is uiteraard dat het milieu gespaard blijft. Er is minder uitputting van grondstoffen en energiebronnen nodig om de woning te onderhouden. Voor huiseigenaren is echter de zuinigheid een grote incentive. Goede isolatie kunnen de stookkosten in een huis enorm doen dalen en zonnepanelen kunnen tot wel €16.000 besparen in hun levensduur. Wat echter voor veel eigenaren een grote drempel is, is de investering die nodig is om een huis te ‘verduurzamen’. De terugverdientijd van deze investering is namelijk gemiddeld 7- tot 17 jaar. Voor eigenaren die voorlopig nog niet van plan zijn te verhuizen, is het zeker een rendabele optie. Maar ook voor verkopers is het een overweging waard, duurzame huizen zijn namelijk erg gewild.

Huiseigenaren stellen liever uit

Nog niet alle Nederlandse huizeneigenaren worden warm van duurzaamheid: 43% geeft aan niet van plan zijn om binnen nu en vijf jaar hun woning te verduurzamen. Dit komt voornamelijk doordat ze niet weten welke financiële regelingen ze kunnen verwachten vanuit de overheid. Daarnaast zijn veel eigenaren van mening dat verduurzamen moet worden ondersteund door de overheid. Anderen geven aan de optimalisaties uit te stellen, in de hoop dat dit in de nabije toekomst goedkoper zal worden.

 

Auteur: Demi Okhuijsen

Communicatie

 

Bronnen:

Homify: De voor- en nadelen van een duurzame woning. https://www.homify.nl/ideabooks/189014/de-voor-en-nadelen-van-een-duurzame-woning

Nu.nl: Nibud: Bijna helft huiseigenaren wil woning niet snel verduurzamen. https://www.nu.nl/economie/5894061/nibud-bijna-helft-huiseigenaren-wil-woning-niet-snel-verduurzamen.html

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan