Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

De Spaanse vastgoedmarkt kampt met spooksteden

Amsterdam, 26 februari 2019 – De Spaanse vastgoedmarkt heeft moeite met het herstellen van de economische crisis van tien jaar geleden. Het straatbeeld van de kleinere steden en buitenwijken zit vol met dichtgetimmerde vensters en lege straten.

Een markt met twee kanten

De Spaanse vastgoedmarkt is momenteel in tweeën gesplitst. De grote steden en toeristische hotspots maken een periode van snelle groei door, gedreven door historisch lage rentetarieven, herstel van de economie en het herstellende bankenstelsel. Voorbij de drukke centra is het landschap echter nog bezaaid met ‘spookdorpen’. Wat ooit ambitieuze projecten waren, zijn nu leegstaande, onafgemaakte en onverkoopbare panden.

Grote gevolgen voor de markt

Grote leegstand is gevolg van economische crisis, soepele regelgeving en corruptie die het mogelijk maakte om agrarische grond om te zetten in bouwgrond. Op het hoogtepunt, 2006, zijn er vergunningen afgegeven voor 865.561 nieuwe woningen, terwijl de vraag nooit groter is geweest dan 250.000 woningen. Dit alles resulteerde bijna in een ineenstorting van de vastgoedmarkt.

Verhuren als oplossing

Internationale investeerders helpen Spanje om de problematische activa op te vullen. Aangezien veel Spanjaarden niet over het vermogen beschikken om een huis te kopen, worden de woningen veelal verhuurd. Ook dit is een gevolg van de economische crisis.

Langzame verbetering

Steden en dorpen buiten Madrid en Barcelona beginnen langzamerhand te herstellen van de crisis. Hierbij gaat het vooral om kleine steden aan de kust. Het (op tijd) verkrijgen van bouwvergunningen is echter erg lastig. Het kan dus nog even duren voordat prachtige bouwprojecten kunnen worden afgerond.

Auteur:
Demi Okhuijsen
Communicatie

Bron:
Het Financieel Dagblad. 26 februari 2019. Spaanse spookdorpen staan nog altijd leeg. Geraadpleegd op 26 februari 2019, van: https://fd.nl/achtergrond/1289325/spaanse-spookdorpen-staan-nog-altijd-leeg

Waarom Damborg?

  • Géén makelaarskosten
  • Géén ontbindende voorwaarden in de koop
  • Direct zekerheid en meteen uw geld
  • Een veilige, snelle en betrouwbare manier van werken
  • Veel ervaring met de woningmarkt

Wilt u uw pand of woning per direct verkopen?

Dan bent u bij DamBorg aan het juiste adres! Wij renoveren panden en investeren in beleggingsobjecten. Dit doen we hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Vraag vrijblijvend een bod aan