Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Vastgoed digitalisatie

Vastgoed digitalisatie is een snelgroeiend proces, waarbij veel handelingen in de vastgoedwereld online gebeuren. Tegenwoordig kunnen mensen gemakkelijk via websites zoals Funda het woningaanbod in Nederland bekijken. Vroeger moest dit allemaal via een makelaar. Met de komst van Virtual Reality is er in de toekomst de mogelijkheid om bezichtigingen te doen zonder aanwezig te zijn in de woning zelf.

De digitalisatie van het vastgoed zorgt ervoor dat het hele koop en verkoopproces sneller, veiliger en gemakkelijker verloopt. De opkomst van vastgoed digitalisatie is al te zien in het feit dat sites zoals Funda steeds vaker bezocht worden door huizenzoekers. Mensen doen liever eerst hun eigen research vanuit thuis voordat ze een professional inhuren om het rond te maken.

Virtual Reality
Virtual Reality, in het Nederlands te vertalen naar virtuele realiteit, is een opkomende technologie die inspeelt op de werkelijkheid van de gebruiker. Met een speciale VR-bril kan de gebruiker ondergedompeld worden in een virtuele wereld. Bewegingen worden geregistreerd met behulp van sensoren en deze bewegingen worden doorgestuurd naar de virtuele wereld. Op dit moment zijn de VR-mogelijkheden vooral toegepast in de videospellen. Verschillende simulatie spellen maken gebruik van VR om de speler een zo echt mogelijke ervaring te geven.

Virtual Reality in het vastgoed
In de toekomst, op korte termijn zelfs, kunnen woning bezichtigingen volledig online gebeuren. Door middel van virtual reality technologie kunnen klanten de woning bekijken door een VR-bril. Je hoeft dan niet meer fysiek aanwezig te zijn om de woning te kunnen bekijken.

Terug naar vastgoedtermen