Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Leegstand

Bij leegstaande panden gaat het om allerlei soorten panden: woningen, winkels, kantoorpanden maar ook maatschappelijk vastgoed zoals scholen, buurthuizen en kerken. Daarnaast gaat het ook om cultureel erfgoed, want onder de bovenstaande panden zijn ook leegstaande panden die monumentaal of beeldbepalend zijn.
Leegstaande panden kosten de eigenaren geld en leveren niets op. De panden worden daarom vaak niet of nauwelijks onderhouden. De technische staat van de panden gaat achteruit en dat zorgt voor een negatieve uitstraling naar de buurpanden en de omgeving. Een buurt wordt hierdoor minder prettig om in te leven en woningen en winkels worden minder interessant om te kopen en te huren.
Het kan een verlaten en onveilig gevoel geven om in een kern te wonen waar een deel van de woningen voor recreatie wordt gebruikt en daardoor een groot deel van het jaar leeg staat. Leegstand wordt minder als een probleem ervaren wanneer de panden vrijstaand en achteraf staan, maar hebben nog altijd een negatief effect op hun omgeving.

Terug naar vastgoedtermen