Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Herontwikkeling

Herontwikkeling is een proces waarbij een bepaald object een tweede kans krijgt. Huidig vastgoed krijgt een nieuwe bestemming om zo positief bij te dragen aan de woningvoorraad. Een voorbeeld van herontwikkeling is bijvoorbeeld de transformatie van een kantoorgebouw
naar appartementen of studentenkamers. In Nederland is veel kantoorleegstand, door de lege kantore te transformeren naar woningen worden er twee vliegen in een klap gevangen; er worden woningen toegevoegd aan de beperkte voorraad en de leegstand wordt bestreden. Herontwikkeling is erg belangrijk voor het gezond houden van de vastgoedvoorraad in Nederland.
In steden waar veel leegstand is stimuleert de gemeente vaak de herontwikkeling van leegstaande panden. Zo wordt bijvoorbeeld het Cruquiusgebied de komende jaren getransformeerd van industriegebied naar woon- en werkgebied. Op het Cruquiuseiland worden appartementencomplexen gebouwd.

DamBorg en herontwikkeling

DamBorg is geïnteresseerd in veel verschillende soorten vastgoed. Naast beleggingspanden staat DamBorg ook open voor de aankoop van kantoorpanden en bedrijfspanden. Naast het aanhouden voor lange termijn rendement zoekt DamBorg objecten om te herontwikkelen. Dit om bij te kunnen dragen aan het gezond houden van het woningaanbod.

Terug naar vastgoedtermen