Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Grachtenpand

Een grachtenpand, vaak een oud huis, is een pand gelegen aan een gracht. Deze oude huizen hebben over het algemeen een zeer karakteristiek uiterlijk. Vaak zijn deze grachtenpanden zeer hoog en diep en vooral erg smal. Dit komt omdat er vroeger over de breedte van de gevel belasting werd geheven. Tevens kennen sommige grachtenpanden een voordeur die zich een aantal treden boven de begane grond bevindt, de zogenoemde bel-etage. Deze bel-etage is ontstaan uit angst voor overstromingen. Bovendien ontstond er op deze manier een kelder waar voorraad opgeslagen kon worden. Behalve de kelder werd er ook vaak op zolder voorraad opgeslagen. Daarom hebben veel grachtenpanden op de bovenste verdieping een balk hangen met een hijsconstructie, zodat de voorraad eenvoudig omhoog getakeld kon worden.

Grachtenpand en DamBorg

DamBorg belegt onder andere in grachtenpanden. Grachtenpanden in Amsterdam maar ook grachtenpanden in Utrecht, Den Haag en Rotterdam zijn onderdeel van de portefeuille van DamBorg.

Heeft u een grachtenpand in Amsterdam of elders in de Randstad en wenst u uw pand te verkopen, dan kunt u hier een geheel vrijblijvend bod bij ons aanvragen.

Terug naar vastgoedtermen