Uw huis verkopen? Vraag vrijblijvend een bod aan

Beleggingspand

Beleggingspanden zijn panden welke worden aangehouden met als doel om te beleggen. Beleggingspanden zijn vaak in het bezit van professionele beleggers als pensioenfondsen of onroerend goed fondsen. Ook particuliere beleggers bezitten beleggingspanden. Dit zijn vaak panden welke deels verhuurd zijn als winkel, horecagelegenheid of als woonhuis en deels bewoond voor eigen gebruik. Sommige particulieren bezitten meerdere beleggingspanden, welke dan in het geheel verhuurd zijn. Winkelruimtes worden vaak verhuurd als belegging voor vijf of tien jaar.

Beleggingspand en locatie

De waarde van een beleggingspand wordt bepaald door meerdere factoren. In de onroerend goed branche is misschien wel de belangrijkste factor; locatie. De waarde verschilt enorm per stad, maar ook enorm per stadsdeel.

Achterstallig onderhoud en rendement

Natuurlijk is achterstallig onderhoud van invloed op de waarde van het beleggingspand. Wanneer de belegger (particulier of professional) het pand verkoopt, moet de nieuwe eigenaar het pand in veel gevallen renoveren. Dit is uiteraard van invloed op het uiteindelijke rendement. Wanneer men snel rekent, lijken de rendementen vaak redelijk goed. Maar wanneer men doorrekent en ook toekomstig onderhoud en overige kosten meerekent, komt men erachter dat het nettorendement erg laag is.

Beleggingspand verkopen

DamBorg verwerft hoofdzakelijk beleggingspanden in de Randstad. Beleggingspanden welke verhuurd zijn maar ook beleggingspanden welke vrij van huur zijn, zijn interessant voor DamBorg. DamBorg is gespecialiseerd in herontwikkeling van beleggingspanden. Wanneer een beleggingspand achterstallig onderhoud heeft, is dat juist interessant voor DamBorg. Een dergelijk pand wordt dan gerenoveerd door DamBorg en brengt het in sommige gevallen weer anders op de markt. Bijvoorbeeld door het te verhuren aan expats of door de bestemming te wijzigen van winkel naar horeca, of van winkel naar wonen.

Een beleggingspand verkopen aan DamBorg kan een goede keuze zijn wanneer men beschikt over een pand welke ingewikkeld te verkopen is via de reguliere weg. Een beleggingspand verkopen aan een particulier (geen belegger) kan er namelijk toe leiden dat de koper het pand uiteindelijk niet gefinancierd krijgt bij de bank. In dat geval maakt de koper gebruik van het voorbehoud financiering. Het pand moet dan weer terug op de markt. In de meeste gevallen is het beleggingspand dan te lang op de markt geweest en moet het afgeprijsd worden, waardoor men uiteindelijk een veel lager bedrag krijgt dan dat men aanvankelijk in gedachten had.

Een beleggingspand verkopen aan DamBorg heeft dit nadeel niet. DamBorg beschikt namelijk over kapitaal waardoor wij zonder voorbehoud van financiering een beleggingspand kunnen aankopen. Daarnaast bespaart men de makelaarskosten, deze kunnen enorm oplopen bij dergelijke panden.

Heeft u een beleggingspand in de Randstad en wenst u uw beleggingspand te verkopen, dan kunt u hier een geheel vrijblijvend bod bij ons aanvragen.

Terug naar vastgoedtermen